AQLI ZAIF O'QUVCHILARNI SAVODGA O'RGATISHDA KORREKSION RIVOJLANTIRUVCHI TEXNOLOGIYALARDAN SAMARALI FOYDALANISH YO'LLARI - Mavlanova Nargiza Tojimaxammadovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada aqli zaif o‘quvchilarni savodga o‘rgatish jarayonida korreksion-rivojlantiruvchi texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati va samaradorligi yoritilgan. Maqolada maxsus pedagogika tamoyillari asosida o‘quvchilarning individual ehtiyojlarini aniqlash, ularga moslashtirilgan o‘qitish metodlari, ko‘rgazmali-didaktik vositalar, interaktiv yondashuvlar va sensor rivojlantirish mashg‘ulotlarining o‘rni tahlil qilingan. Savod o‘rgatish jarayonida fonematik idrok, nutq rivoji, mayda motorika va diqqatni shakllantirish kabi jihatlarning uyg‘un amalga oshirilishi alohida ta’kidlangan. Shuningdek, ushbu texnologiyalarni dars jarayoniga tatbiq etishning amaliy afzalliklari, o‘qituvchilarning metodik mahorati hamda individual rivojlanish dasturlarining ahamiyati ilmiy asosda ko‘rib chiqilgan.