LINGVISTIK MULOQOT MADANIYATIDA MADANIY ARXETIPLARNING NAZARIY ASOSLARI - M.Tursunova, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada lingvistik muloqot madaniyatining madaniy arxiteplari bilan uzviy bog`liqligini nazariy asoslari ko`rsatib o`tilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, madaniy arxetiplar lingvistik muloqotning chuqur semantik va pragmatik qatlamini tashkil etib, nutqiy xulq-atvorni bevosita boshqaradi.