ALISHER NAVOIY IJODINING KEYINGI DAVR ADABIYOTIGA TA’SIRI - Usmonova Xovaxon, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Alisher Navoiy ijodining keyingi davr adabiyotiga ko‘rsatgan kuchli va uzviy ta’siri tahlil qilinadi. Navoiy tomonidan yaratilgan badiiy-estetik tamoyillar, g‘oyaviy yo‘nalishlar hamda til va uslubdagi yangiliklarning keyingi asrlardagi adabiy jarayonlarga singib borishi yoritiladi. Maqolada Navoiy ijodining mumtoz adabiyot taraqqiyotidagi o‘rni, uning asarlari orqali shakllangan badiiy tafakkur va ma’naviy qadriyatlarning keyingi ijodkorlar tomonidan davom ettirilgani ilmiy-nazariy asosda ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, Navoiy an’analari turli adabiy maktablar va ijodiy yo‘nalishlar rivojiga qanday ta’sir ko‘rsatgani ochib beriladi.