KON LAHIMLARIDA MINI SHAMOL TURBINALARI ASOSIDA ENERGIYA ISHLAB CHIQARISH - Isakulov Farruxjon Umarjon o‘g‘li,; Ismatillayev Navro‘zbek Abdujabbor o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya:Prezident Shavkat Mirziyoyev raisligida 12-avgustda tumanlarni iqtisodiy rivojlantirish, muqobil energiya manbalarini joriy etish hamda sanoat korxonalariga jozibador sharoitlar yaratish chora-tadbirlari bo‘yicha videoselektor yig‘ilishi o‘tkazildi. Yig‘ilishda energiyadan oqilona foydalanish masalasiga alohida e’tibor qaratildi. Konchilik tarmog‘i eng yirik elektr iste’molchilardan biri hisoblanadi. Shu boisdan, qayta tiklanuvchi manbalar, jumladan shamol va quyosh energiyasini konchilik jarayonlariga integratsiya qilish – mamlakatning energiya barqarorligini ta’minlashda muhim omil hisoblanadi.