ZAMONAVIY SUVNI TEJAYDIGAN TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA QISHLOQ XO‘JALIGI EKINLARINI SUG‘ORISH USULLARINI ISHLAB CHIQISH - Kurbanbayev Sagit Yerejepovich,; Maxanova Dinara Maxmudovna,; Ubbiniyazova Malika Berikbay kizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Qoraqalpog‘iston Respublikasida hozirgi kunga qadar egatlab sug‘orish asosiy sug‘orish usuli bo‘lib kelgan. Biroq, ushbu sug‘orishning nomukammalligi oxir-oqibat suvning  sezilarli darajada ko‘p vaqt talab qilishiga va yo‘qotilishiga olib kelmoqda.Dala bo‘ylab tuproq namligini bir xilda ta’minlaydigan sug‘orish texnologiyasini tanlash sug‘orish suvidan samarali foydalanishda muhim rol o‘ynaydi. Amudaryoning quyi oqimi uchun optimal sug‘orish texnika va texnologiyalari variantlarini o‘rganish va tanlash dolzarb masaladir. Yuqoridagilarning barchasini inobatga olgan holda, ushbu tadqiqot ilg‘or resurslarni tejaydigan sug‘orish texnologiyalarini joriy etishdagi muammolarga qaratilgan [3].Tadqiqot maqsadi va obyekti Qoraqalpog‘iston Respublikasida paxta uchun diskret va tomchilatib sug‘orish texnologiyasini o‘rganishdan iboratdir.