RAQAMLI MUHITDA O‘QITUVCHILARNING KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHDA KIBERXAVFSIZLIK VA AXBOROT MADANIYATINING O‘RNI - Nilufar Xalikova Mirkadirovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada raqamli muhit sharoitida o‘qituvchilarning kasbiy kompetentligini rivojlantirish jarayonida kiberxavfsizlik va axborot madaniyatining tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalar va elektron platformalardan keng foydalanish o‘qituvchilardan nafaqat pedagogik va texnologik bilimlarni, balki axborot xavfsizligi bo‘yicha yetarli savodxonlikni ham talab etadi. Tadqiqotda kiberxavfsizlikka oid asosiy tahdidlar, shaxsiy ma’lumotlarni himoyalash usullari hamda o‘qituvchilarda axborot madaniyatini shakllantirishning pedagogik ahamiyati yoritib beriladi. Maqola natijalari raqamli ta’lim muhitida xavfsiz va samarali faoliyat yuritish uchun o‘qituvchilarning kasbiy kompetentligini oshirishga xizmat qiladi.