MEHNAT QONUNCHILIGI, ISLOHOTLAR, XODIM, MEHNAT HUQUQLARI, SHARTNOMAVIY MEXANIZMLAR, MEHNAT SHARTNOMASI, HUQUQIY KAFOLAT, ISH BERUVCHI, MEHNAT MUNOSABATLARI, SHARTNOMA TUZISH - Madraximov Umidjon Bekmirza o'g'li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mehnat qonunchiligi sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar zamonaviy jamiyatda xodimlarning mehnat huquqlarini kafolatlash mezonlarini butunlay yangi bosqichga olib chiqmoqda. Mamlakatimizda kechayotgan islohotlar sharoitida xodimlarning mehnat huquqlarini ta’minlashdagi asosiy omillardan biri sifatida shartnomaviy munosabatlarning huquqiy mexanizmlari tobora ahamiyat kasb etib bormoqda. Milliy mehnat qonunchiligi doirasida olib borilayotgan tub o‘zgarishlar natijasida, davlat ishtirokini nazoratlovchi vosita sifatidan zamondosh bozordagi talab va taklifga moslashgan shartnomaviy munosabatlar tizimi shakllanishiga keng yo‘l ochilmoqda.