ЖАМОАТ ТАРТИБИГА ҚАРШИ ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАРНИНГ ПРОФИЛАКТИКАСИДА ИЧКИ ИШЛАР ОРГАНЛАРИ ВА МИЛЛИЙ ГВАРДИЯНИНГ ҲАМКОРЛИГИ - Мухаммадинов Музаффар Шавкатжон ўғли,; Нигматов Шерзод Нигматжонович, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Аннотация: Мақолада Ўзбекистонда жамоат тартиби тушунчаси, жамоат тартибига тажовуз қилувчи маъмурий ҳуқуқбузарликлар ва уларни профилактика қилишда ички ишлар органлари ва Миллий гвардия органларининг ҳамкорлик механизмлари таҳлил қилинган. Жамоат тартиби ва хавфсизликни таъминлашда ҳуқуқий меъёрлар, профилактика тадбирлари ва қонунчилик асослари ўрганилган. Шунингдек, ҳуқуқбузарликларнинг омиллари, замонавий таҳдидлар ва профилактика фаолиятидаги амалиётлар ҳақида фикрлар келтирилган. Мақола профилактика ва ҳуқуқбузарликларни аниқлашда давлат ва жамоат ҳамкорлигининг аҳамиятини кўрсатади.