TURKISTONDA JADIDCHILIK HARAKATI - Jumayeva Gulchiroy Oʻtkirovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotasiya: Mazkur maqolada XIX asr oxiri – XX asr boshlarida Turkiston o‘lkasida vujudga kelgan jadidchilik harakatining shakllanish sabablari, g‘oyaviy asoslari va ijtimoiy-siyosiy ahamiyati yoritilgan. Jadidchilikning ta’lim-tarbiya, matbuot, adabiyot va milliy uyg‘onish jarayoniga ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, jadidchilik harakatining yetuk namoyandalari, ularning islohotchilik faoliyati hamda tarixiy ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan asoslab beriladi.