ZO‘RAVONLIKDAN HOLI MAKTAB - XAVFSIZ VA SOG‘LOM TA’LIM MUHITINI SHAKLLANTIRISH OMILI - Raximova Rayhona Bekmurotovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada ta’lim muassasalarida zo‘ravonliksiz, xavfsiz va sog‘lom psixologik muhitni shakllantirish masalalari yoritilgan. “Zo‘ravonlikdan holi maktab” konsepsiyasining mazmun-mohiyati, uning o‘quvchilar shaxsini har tomonlama rivojlantirishdagi ahamiyati, zo‘ravonlikning oldini olishda pedagoglar, psixologlar va ota-onalarning hamkorlikdagi faoliyati tahlil qilingan. Shuningdek, maktablarda zo‘ravonlikka qarshi profilaktik ishlarni samarali tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.