BOSHLANG‘ICH SINF ONA TILI DARSLARIDA OG‘ZAKI VA YOZMA NUTQNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK AHAMIYATI - Obidjonova Ruxshona (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf ona tili darslarida o‘quvchilarning og‘zaki va yozma nutqini rivojlantirishning pedagogik ahamiyati yoritilgan. Nutqiy kompetensiyani shakllantirishda ona tili fanining tutgan o‘rni, og‘zaki va yozma nutqni rivojlantirishga xizmat qiluvchi metod va usullar tahlil qilinadi. Shuningdek, nutqni rivojlantirish orqali o‘quvchilarning fikrlash qobiliyati, lug‘at boyligi va muloqot madaniyatini oshirish masalalariga e’tibor qaratiladi.