ZARARLI ODATLAR VA QARAMLIKLARNING OLDINI OLISH - Huseynova Shabnam Fahriddinovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada zararli odatlar va turli ko‘rinishdagi qaramliklarning kelib chiqish sabablari, ularning shaxs rivojiga salbiy ta’siri hamda oldini olishning samarali ijtimoiy-pedagogik mexanizmlari yoritilgan. Xususan, oila, ta’lim muassasalari va jamiyat hamkorligining ahamiyati, sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda profilaktik ishlarning o‘rni tahlil qilingan.