SOVET DAVRIDA KOLLEKTIVLASHTIRISH OQIBATLARI - Umurzoqov Bunyod, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada XX asrning 1920–1930-yillarida Sovet Ittifoqi hududida amalga oshirilgan kollektivlashtirish siyosati va uning ijtimoiy-iqtisodiy, ma’naviy hamda madaniy oqibatlari tahlil qilinadi. Kollektivlashtirish jarayonining majburiy va zo‘ravonlik asosida olib borilishi natijasida qishloq xo‘jaligi tanazzulga uchragani, dehqonlarning turmush darajasi pasaygani hamda an’anaviy xo‘jalik tizimining yemirilgani yoritib beriladi. Shuningdek, ushbu siyosatning O‘zbekiston hududidagi o‘ziga xos jihatlari va uzoq muddatli salbiy ta’siri ko‘rsatib o‘tiladi.