BOSHLANG‘ICH SINF ESHITISHIDA NUQSONI BO‘LGAN O‘QUVCHILARNI TABIIY FAN DARSLARIDA NUTQIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI - Muxamadiyeva Zarina Sheraliyevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ushbu maqolada eshitishida nuqsoni bo‘lgan boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining tabiiy fan darslari orqali nutqiy kompetensiyalarini rivojlantirishning metodik va texnologik asoslari tadqiq etiladi. Maqolada lug‘at boyligini oshirish, daktil nutqdan foydalanish va vizual texnologiyalarning korreksion ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, maxsus ta’limda tabiiy fanlarni o‘qitishda qo‘llaniladigan innovatsion metodlar va ularning samaradorligi yoritilgan.