MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA O‘Z-O‘ZINI BOSHQARISH (SELF-REGULATION) KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH” - Kodirova Moxidil Muradjonovna,; Mamadalieva Gavhar Asiljanovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda o‘z-o‘zini boshqarish, yaʼni self-regulation ko‘nikmalarini shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. O‘z-o‘zini boshqarish bolalarning hissiy holatini nazorat qilish, xulq-atvorini boshqarish, diqqatni jamlash va mustaqil qaror qabul qilishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada maktabgacha taʼlim jarayonida self-regulation ko‘nikmalarini rivojlantirish usullari, pedagog va ota-onaning roli hamda samarali metodlar tahlil qilingan.