TARIXIY MAVZULAR ASOSIDA O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARINI UYG‘UNLASHTIRIB O‘QITISH (BUYUK IPAK YO‘LI MISOLIDA) - Yodgorova Gulnoza Rahmatovna,; Norqulova Jasmina, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Maqolada tarixiy mavzular vositasida o‘zbek va ingliz tillarini uyg‘unlashtirib o‘qitishning nazariy-asosiy yo‘nalishlari hamda amaliy modeli “Buyuk Ipak yo‘li” misolida yoritiladi. Integrativ yondashuvning mohiyati shundaki, o‘quvchi tarixiy mazmunni o‘zlashtirar ekan, bir vaqtning o‘zida ikkinchi til (ingliz tili) orqali muloqot, matn bilan ishlash, tahlil va taqdimot ko‘nikmalarini ham rivojlantiradi. Maqolada dars dizayni, til va mazmun maqsadlarini qo‘shma rejalashtirish, baholash mezonlari hamda o‘qituvchilar hamkorligi (tarixchi + ingliz tili o‘qituvchisi) asosida samaradorlikni oshirish bo‘yicha takliflar beriladi.