BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARINING KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI TAʼLIM VOSITALARIDAN FOYDALANISH - Elmurodova Madina, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur  maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirish jarayonida raqamli ta’lim vositalaridan foydalanishning pedagogik ahamiyati yoritilib ko‘rsatilgan. Kommunikativ kompetensiya tushunchasining mazmun-mohiyati, uning tarkibiy qismlari hamda boshlang‘ich ta’limdagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, raqamli ta’lim vositalarining didaktik imkoniyatlari, ularning o‘quvchi yoshlarning nutqiy faolligi va muloqot madaniyatini rivojlantirishdagi roli asoslab berilgan. Ushbu maqolada raqamli ta’lim vositalaridan foydalanishning pedagogik shart-sharoitlari va amaliy samaradorligi ochib berilgan.