VIRTUAL TAHDIDLARDAN YOSHLARNING MA’NAVIY DUNYOSINI HIMOYALASH USULLARI - Ismoiljonova Xojiniso A’zamjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada raqamli texnologiyalar va internet makonining jadal rivojlanishi sharoitida yoshlarning ma’naviy dunyosiga tahdid solayotgan virtual omillar tahlil qilinadi. Ijtimoiy tarmoqlar, axborot xurujlari, yolg‘on g‘oyalar, axloqiy buzuqlikni targ‘ib etuvchi kontent va kiberqaramlikning yoshlar ongiga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, yoshlarni virtual tahdidlardan himoyalashning ijtimoiy, ma’naviy-ma’rifiy, huquqiy va pedagogik usullari ko‘rib chiqiladi. Maqolada davlat siyosati, ta’lim tizimi, oila va shaxs mas’uliyatining o‘zaro bog‘liqligi asoslab beriladi. Tadqiqot xulosalari yoshlarning ma’naviy immunitetini kuchaytirish orqali sog‘lom va barkamol avlodni shakllantirish zarurligini ko‘rsatadi.