2020-2025-YILLARDA XALQ TA'LIMI TIZIMIDA INKLYUZIV TA'LIMNI RIVOJLANTIRISH KONSEPSIYASI - Eshmamatova Sitora Tuygʻun qizi,; Goipova Matluba Abdumutal qizi,; Joʻrayeva Shoxsanam Baxromovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida 2020–2025-yillarda xalq ta’limi tizimida inklyuziv ta’limni rivojlantirish konsepsiyasi hamda uning amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Inklyuziv ta’limning mazmun-mohiyati, imkoniyati cheklangan bolalar uchun yaratilayotgan sharoitlar, ta’lim muassasalarida pedagogik va psixologik xizmatlarni kengaytirish bo‘yicha belgilangan vazifalar yoritilgan. Shuningdek, xalqaro tajribani milliy sharoitga uyg‘unlashtirish, maxsus o‘quv dasturlari va resurs markazlarini tashkil etish masalalari ham ko‘rib chiqiladi. Maqolada inklyuziv ta’limning ijtimoiy ahamiyati, ta’limda teng imkoniyatlarni ta’minlash va kutilayotgan natijalar ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan asoslab berilgan.