INKLYUZIV TA'LIM SOHASIGA ZAMONAVIY AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARI VA INNOVATSION LOYIHALAR JORIY ETISH - Eshmamatova Sitora Tuygʻun qizi,; Bozorova Sevinch Xayrulla qizi,; Ubaydulayeva Dildora Shuxrat qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim sohasiga zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari va innovatsion loyihalarni joriy etishning ahamiyati va imkoniyatlari tahlil qilinadi. Imkoniyati cheklangan bolalar uchun ta’lim jarayonida interaktiv platformalar, masofaviy ta’lim tizimlari, elektron darsliklar, maxsus mobil ilovalar va sun’iy intellekt asosidagi dasturlar qo‘llash orqali samaradorlikni oshirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, innovatsion loyihalarning ta’lim muhitini moslashtirish, o‘quvchilarning individual ehtiyojlarini inobatga olish, psixologik-pedagogik yordam ko‘rsatish va teng imkoniyatlarni ta’minlashdagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan asoslab beriladi. Ushbu yondashuv orqali inklyuziv ta’lim tizimini zamonaviylashtirish, ta’lim sifatini oshirish va o‘quvchilarning ijtimoiy integratsiyasini ta’minlash mumkinligi ko‘rsatib berilgan.