BACHADON TRANSPLANTATSIYASIDA IMMUNOSUPRESSIV TERAPIYA SAMARADORLIGI VA ASORATLARI - Yuldasheva Barnoxonim,; Raxmаtullayeva Aziza Farxodovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Bachadon transplantatsiyasi reproduktiv tibbiyotda yangi bosqich bo‘lib, ona bo‘lish imkoniyatidan mahrum bo‘lgan ayollar uchun umid manbai hisoblanadi. Operatsiyadan so‘ng organizmda transplantatning rad etilishining oldini olish uchun immunosupressiv terapiya qo‘llaniladi. Mazkur maqolada immunosupressiv dori vositalarining samaradorligi, ularning bachadon transplantatsiyasidan keyingi homiladorlik jarayoniga ta’siri va kuzatilishi mumkin bo‘lgan asoratlar tahlil qilinadi. Shuningdek, terapiyaning uzoq muddatli natijalari va kelajak istiqbollari ham muhokama qilinadi.