INKLYUZIV TA'LIM JORIY ETILGAN MUASSASALARNING MODDIY-TEXNIKA BAZASI MUSTAHKAMLASH - Xoʻjamomotova Munira Neʼmatjonovna,; Raxmonova Zarifa Saloxiddin qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim joriy etilgan ta’lim muassasalarining moddiy-texnika bazasini mustahkamlash masalalari yoritilgan. Imkoniyati cheklangan bolalar uchun qulay o‘quv-muhit yaratish, ta’lim jarayonini maxsus vositalar, moslashtirilgan darsliklar, interaktiv texnologiyalar, tiflopedagogik va surdopedagogik jihozlar bilan ta’minlashning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, ta’lim muassasalarida rampalar, liftlar, maxsus transport vositalari, kompyuter va mobil texnologiyalar, sensorli sinf xonalari kabi infratuzilmani rivojlantirish inklyuziv ta’limning samaradorligini oshirish omili sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada ushbu sohada olib borilayotgan davlat siyosati, xalqaro tajribalar va istiqboldagi vazifalar haqida ham fikr yuritiladi.