TA’LIM SIFATINI TA’MINLASHDA RAHBARNING LIDERLIK QOBILIYATINING PEDAGOGIK AHAMIYATI - Imomova Dilafruz Rustam qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada ta’lim muassasalarida ta’lim sifatini oshirish jarayonida rahbarning liderlik qobiliyatining o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy hamda pedagogik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida rahbarning faqat ma’muriy boshqaruvchi emas, balki pedagogik lider sifatida faoliyat yuritishi zarurligi asoslanadi. Ta’lim sifati, liderlik kompetensiyalari, boshqaruv samaradorligi o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik ochib beriladi.