SINXRON TARJIMA: KELIB CHIQISH TARIXI, HOZIRGI KUNDAGI NAZARIY ASOSLARI VA AMALIY MUAMMOLARI - Mannonov Sarvar Samar o’g’li,; Ernazarova Nargiza Xidirovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu ilmiy maqolada sinxron tarjimaning nazariy asoslari va amaliy jihatlari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda sinxron tarjimaning lingvistik, psixolingvistik hamda kognitiv xususiyatlari yoritilib, tarjima jarayonida yuzaga keladigan asosiy muammolar – vaqt tanqisligi, terminologik murakkablik, e’tibor va xotira yuklamasi kabi omillar ilmiy asosda ko’rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada sinxron tarjima nazariyasini chuqurroq anglash , amaliy ko’nikmalarni takomillashtirish va tarjimonlarni tayyorlash jarayonini rivovlantirishga oid tavsiyalar berib o’tiladi.