HARBIY PSIXOLOGIK MUHITDA RUHIY BARQARORLIKNI TA’MINLASH VA STRESSNI BOSHQARISH STRATEGIYALARI - Sa’dullayeva Dano Abdukomil qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada harbiy xizmat muhitida ruhiy salomatlikni ta'minlash va stress holatlarini boshqarish bo‘yicha determinantlar tizimi kompleks tarzda o‘rganiladi. Harbiy xizmatchilarning psixologik barqarorligi nafaqat individual sog‘lig‘iga, balki xizmat samaradorligi, ijtimoiy moslashuv va intizom darajasiga ham bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Tadqiqotda psixologik xizmatlar faoliyati, mavjud muammolar, normativ-huquqiy asoslar va xorijiy tajribalar tahlili asosida samarali yechimlar taklif etiladi. Ruhiy barqarorlikni mustahkamlashga doir strategiyalar harbiy tizimning barqaror ishlashi va xavfsizligini ta'minlashda hal qiluvchi omil sifatida asoslab berilgan.Maqolada O‘zbekiston Respublikasining tegishli me’yoriy-huquqiy hujjatlari, milliy va xalqaro tajribalar asosida harbiy psixologik xizmatlarni takomillashtirishga oid tavsiyalar ishlab chiqilgan. Xulosa sifatida, ruhiy salomatlikni ta’minlash harbiy tizimdagi barqarorlik, xavfsizlik va xizmat intizomini mustahkamlashda asosiy omillardan biri ekanligi asoslab berilgan.