KIBERJINOYATLARNI ANIQLASH, FOSH ETISH HAMDA ULARNING SODIR ETILISHINI OLDINI OLISH FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH - Abdurasul Iminov Abdulatipovich,; Nuraliyev Shahzod Anvar o'g'li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi natijasida yuzaga kelayotgan kiberjinoyatlar, ularni aniqlash, fosh etish hamda oldini olish faoliyatini takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi. Kiberjinoyatlarning asosiy turlari, ularning jamiyat va davlat xavfsizligiga salbiy ta’siri yoritilib, huquqni muhofaza qiluvchi organlar faoliyatida zamonaviy texnologiyalar, raqamli kriminalistika va xalqaro hamkorlikning ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, kiberxavfsizlikni mustahkamlash bo‘yicha taklif va tavsiyalar ilgari suriladi.