BOLA SHAXSINI RIVOJLANTIRISHDA IJTIMOIY KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI - Azimova Dilnoza Sherzodovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bola shaxsining barkamol rivojlanishida ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirishning pedagogik-psixologik ahamiyati yoritilgan. Ijtimoiy ko‘nikmalar tushunchasining mazmuni, uning asosiy komponentlari hamda bolaning shaxsiy, ijtimoiy va kommunikativ rivojlanishiga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirishga qaratilgan o‘yinga asoslangan texnologiyalar, loyiha va guruhli faoliyat, vaziyatli metodlar, raqamli va multimedia texnologiyalarining amaliy samaradorligi asoslab berilgan. Maqolada pedagogik texnologiyalarni tanlash mezonlari hamda pedagog, oila va ijtimoiy muhit hamkorligining ahamiyati ochib berilgan.