QATTIQ MAISHIY CHIQINDILARNING ATROF-MUHITGA TA’SIRI - Tasbavov Maxamed Muxit o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotaatsiya: Ushbu maqolada qattiq maishiy chiqindilarning atrof-muhitga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri, ularning turlari va parchalanish muddatlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Maqolada chiqindilarni noto‘g‘ri boshqarish natijasida yuzaga keladigan ekologik, sanitariya-gigiyena, iqtisodiy va ijtimoiy muammolar yoritiladi. Shuningdek, tuproq, suv va havo ifloslanishi jarayonlari, biologik xavflar va ushbu jarayonlarning inson salomatligi hamda iqtisodiyotga ta’siri ko‘rsatib o‘tilgan.