SURXONDARYO VILOYATIDA DEGRADATSIYAGA UCHRAGAN YERLAR. DEGRADATSIYAGA UCHRASH SABABLARI VA HOZIRGI XOLATI - Qilichova Muxlisa Abdisoat qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Surxondaryo viloyatida yer resurslarining degradatsiyaga uchrashi, ushbu jarayonning asosiy sabab va omillari hamda hozirgi ekologik holati atroflicha yoritib berilgan. Tadqiqotda hududning tabiiy-geografik sharoiti, iqlim xususiyatlari, antropogen faoliyat ta’siri, qishloq xo‘jaligi tizimining yer degradatsiyasiga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, degradatsiyaning ijtimoiy-iqtisodiy oqibatlari ochib berilgan.