TAKROR HODISASINING LINGVISTIK MOHIYATI VA FUNKSIONAL XUSUSIYATLARI - Mamadaminova Durdona Muxamaddazim qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada takror lingvistik hodisa sifatida tahlil qilinadi. Unda takrorning til tizimidagi o‘rni, uning fonetik, leksik, morfologik va sintaktik sathlarda namoyon bo‘lish xususiyatlari yoritiladi. Shuningdek, takrorning funksional-uslubiy va pragmatik vazifalari, nutqning emotsional-ekspressivligini oshirish hamda matnning semantik yaxlitligini ta’minlashdagi roli ko‘rib chiqiladi. Maqolada takror hodisasiga kognitiv yondashuv asosida baho berilib, uning inson tafakkuri va axborotni muhimlashtirish jarayonlari bilan bog‘liqligi asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari takrorning ko‘p funksiyali va universal lingvistik hodisa ekanini ko‘rsatadi.