SANOAT KORXONALARINI MOLIYALASHTIRISH YO‘NALISHLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Rasulkulova Arofatxon Xakimdjanovna,; G‘afurova Sorabibi Kenjabek qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sanoat korxonalarini moliyalashtirishning nazariy asoslari hamda O‘zbekiston sanoat sektorida qo‘llanilayotgan amaliy mexanizmlar tahlil qilinadi. Sanoat ishlab chiqarishining barqaror rivojlanishi moliyaviy resurslarga bo‘lgan ehtiyojni kuchaytirayotgani, moliyalashtirish manbalarining diversifikatsiyasi va zamonaviy moliyaviy instrumentlardan foydalanish zarurati ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Tadqiqot davomida tijorat banklari kreditlari, davlat dasturlari, investitsiyalar, lizing va muqobil moliyalashtirish shakllarining sanoat korxonalari faoliyatidagi o‘rni baholanadi. Maqola yakunida sanoat korxonalarini moliyalashtirish yo‘nalishlarini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.