RAQAMLI AVLOD UCHUN ONA TILI: IT O‘QITISH TEXNOLOGIYALARI ORQALI TIL KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISH - Ergasheva Muborak Abdullayevna,; Murtazoyev Salohiddin Abdumajid o‘g‘li,; Soyibov Shukurillo Alisher o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada raqamli avlod (Z va Alfa avlodi) vakillariga ona tili fanini o‘qitishda axborot texnologiyalarining o‘rni va ahamiyati tadqiq etiladi. Maqolada an’anaviy o‘qitish metodlaridan voz kechmagan holda, zamonaviy IT-instrumentlar, sun’iy intellekt, multimedia resurslari va gamifikatsiya elementlari orqali o‘quvchilarning lingvistik, pragmatik va kommunikativ kompetensiyalarini shakllantirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, til o‘rganishda raqamli muhitning didaktik imkoniyatlari va ta’lim samaradorligini oshirish bo‘yicha metodik tavsiyalar ilgari surilgan.