KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIK, TOSHKENT SHAHRI IQTISODIY O‘SISHINING ASOSIY OMILI SIFATIDA - Norxodjaev Muxtor Ravshanovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Toshkent shahri zamonaviy iqtisodiy taraqqiyot bosqichiga chiqqan, rivojlanib borayotgan poytaxtlardan biridir. Bu rivojlanishning asosi va negizi, eng avvalo, kichik biznes va xususiy tadbirkorlik faoliyatining uzluksiz kengayib borayotganidadir. Bozorda va jamiyatda boshqaruv tizimi takomillashishi, yangi ish o‘rinlari ochilishi, innovatsion mahsulotlar va xizmatlar paydo bo‘lishi bevosita urib-turgan kichik biznes va xususiy tadbirkorlik faoliyatiga bog‘liq. Shu sababli, bugungi kunning eng muhim harakatlantiruvchi kuchi, iqtisodiy o‘sishning eng asosiy omili sifatida aynan xususiy tadbirkorlik va kichik biznes faoliyatini aytish mumkin.