ILMIY TADQIQOTLARDA STATISTIK VA KOMPYUTERLASHTIRILGAN METODLARDAN FOYDALANGAN HOLDA MA’LUMOTLARNI VALIDATSIYA QILISH VA NATIJALARNI VIZUALIZATSIYA QILISH USULLARI - Shaxlo Baratova Salimovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ushbu maqolada ilmiy tadqiqotlarda statistik va kompyuterlashtirilgan metodlardan foydalanish orqali ma’lumotlarni validatsiya qilish va natijalarni vizualizatsiya qilishning samarali usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida to‘plangan ma’lumotlarni to‘g‘ri qayta ishlash, ularni statistik usullar yordamida tekshirish va natijalarni vizual shaklda taqdim etish tadqiqot sifatini oshirishga xizmat qiladi. Kompyuterlashtirilgan vositalar, jumladan diagramma, grafik va interaktiv vizualizatsiya texnologiyalari, ma’lumotlarni yanada aniqroq tahlil qilish va ilmiy xulosalarni ishonchli qilish imkonini beradi. Shuningdek, maqolada statistik metodlarning tanlovi, ularni qo‘llashning amaliy jihatlari va kompyuter dasturlari orqali vizualizatsiya qilishning metodologik asoslari keltiriladi.