AI NIG TIBBIYOT SOXASIGA KIRIB KELISHI VA UNDAN KUTILAYOTGAN NATIJALAR VA ERISHILGAN YUTUQLAR - Daminov Feruz Asadullayevich,; Raxmatov Jumanazar Abdurashid o’g’li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: So‘nggi yillarda sun’iy intellekt (AI) texnologiyalari tibbiyot sohasida keng qo‘llanila boshladi. AI ning tibbiyotga kirib kelish tashxis qo‘yish, shaxsiylashtirilgan davolash, dori ishlab chiqish, robotlashtirilgan jarrohlik va telemeditsina kabi yo‘nalishlar rivojlandi.  AI ning qo’lanishi natijasida radiologiyada erishilgan muvaffaqiyatlar, COVID-19 davrida qo‘llanilishi, robot jarrohlikdagi yutuqlar va telemeditsina rivoji misol tariqasida keltiriladi.AI dan kutilayotgan natijalar, afzalliklar va mavjud muammolar – axborot xavfsizligi, etika masalalari hamda texnologik tafovutlarni hal qilishda qo’laniladi.