INGLIZ BOLALAR ADABIYOTINING YANGI DAVRI - Mamarasulova Shoiraxon Maxammad qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz bolalar adabiyotining XVIII asrdan XXI asr boshlarigacha bo‘lgan rivojlanish jarayoni ilmiy-nazariy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda bolalik konsepsiyasining adabiyotdagi talqini, romantizm davrida bolalik obrazining mustaqil estetik hodisa sifatida shakllanishi hamda XX asrda fentezi janrining yetakchi mavqega chiqishi yoritiladi. J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis va J.K. Rowling ijodi misolida fentezi janrining bolalar tafakkuri, axloqiy qadriyatlari va estetik didini shakllantirishdagi ahamiyati asoslab beriladi. Maqola ingliz bolalar adabiyotining jahon adabiy jarayonidagi o‘rni va ahamiyatini ochib beradi.