TUG‘MA SITOMEGALOVIRUSLI INFEKSIYA KECHISHINING KLINIK-LABORATOR XUSUSIYATLARI - Hikmatova Shaxzoda,; Umarova Tamila Abdufattoyevna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Tug‘ma sitomegalovirus (CMV) infeksiyasi. Mutaxassislar bahosiga ko‘ra, faqat AQShning o‘zida har yili 30–40 ming nafar bola tug‘ma CMV infeksiyasi bilan tug‘iladi, ya’ni u uchrashish tezligi va ahamiyati jihatidan boshqa barcha tug‘ma infeksiyalardan ancha oldinda turadi. Homilaga yetadigan zarar, boshqa infeksion kasalliklar kabi, zararlanish vaqti bilan bog‘liq [3,4,5].