TUG‘MA SITOMEGALOVIRUSLI INFEKSIYANI TASHXISLASH ALGORITMI VA PROGNOZI - Abdisamiyeva Farida,; Umarova Tamila Abdufattoyevna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Tug‘ma virusli infeksion kasalliklar muammosining dolzarbligi ularning keng tarqalishi, latent va subklinik shakllarining yuqori chastotasi, shuningdek, diagnostika, davolash va reabilitatsiya xarajatlari bilan bog‘liq sezilarli iqtisodiy zarar bilan izohlanadi [17,18,19,20].