KO’KRAK BEZI SARATONINING ASOSIY BELGILARI VA UNI ERTA ANIQLASH - Rasulova Moxigul Turdibekovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:  Ko'krak bezi saratoni ayollarga ta'sir qiladigan eng keng tarqalgan saraton kasalliklaridan biridir. Bu ko'krak bezi saraton hujayralari ko'payib, o'smalarga aylanganda sodir bo'ladi. Ko'krak bezi saratoni holatlarining taxminan 80% invaziv bo'lib, ya'ni o'sma ko'krakdan tanangizning boshqa qismlariga tarqalishi mumkin. Ko'krak bezi saratoni odatda 50 yosh va undan katta ayollarga ta'sir qiladi, ammo u 50 yoshdan kichik ayollarga ham ta'sir qilishi mumkin. Erkaklarda ham ko'krak bezi saratoni rivojlanishi mumkin.