ICHKI YONUV DVIGATELLI VA ELEKTR AVTOMOBILLAR TUZILISHINI O‘QITISHNING TAQQOSLAMA TAHLILI - Shafiyev To‘xtamurod Temirovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Avtomobilsozlik sanoatida elektr avtomobillarning jadal rivojlanishi kasbiy ta’lim muassasalarida “Avtomobillar tuzilishi” fanini o‘qitish mazmuni va metodikasini yangilash zaruratini yuzaga keltirdi. Ushbu maqolada ichki yonuv dvigatelli va elektr avtomobillar tuzilishini o‘qitish jarayoni taqqoslama tahlil qilinib, ularning konstruktiv xususiyatlari, o‘qitishdagi murakkab jihatlari hamda pedagogik yondashuvlari o‘rganildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, ichki yonuv dvigatelli avtomobillar mexanik bilimlarni shakllantirishda asosiy baza bo‘lib qolmoqda, elektr avtomobillar esa zamonaviy elektron va raqamli texnologiyalarni o‘zlashtirishda muhim ahamiyatga ega. Maqolada kasbiy ta’lim uchun amaliy metodik tavsiyalar ishlab chiqildi.