POLIZ EKINLARI URUG‘LARINING BIOLOGIK VA FIZIOLOGIK XUSUSIYATLARI - Yo’ldoshev O’tkir Ulug’bek o’g’li,; Turaqulov Dilmurod Abdulvosidovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada poliz ekinlari urug‘larining biologik va fiziologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Urug‘larning morfologik tuzilishi, donaning ichki to‘qimalari, urug‘ qobig‘i, namlik darajasi va ozuqa moddalari tarkibi yoritiladi. Shuningdek, urug‘larning unuvchanligi, hayotiyligi, unish energiyasi, shuningdek, harorat va namlikka bo‘lgan sezuvchanligi haqida ma’lumotlar keltiriladi. Maqolada urug‘larning fiziologik jarayonlari, xususan, suv so‘rib olish, o‘simlik gormonlari faolligi va metabolik faoliyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari poliz ekinlari urug‘larini saqlash, qayta ishlash va elektrotexnologik ishlov berish jarayonlarida sifatni oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga imkon beradi.