NEOLOGIKA VA UNI TA’LIM SOHASIDA QO’LLASH ASOSLARI - Murodova Sohiba Akbarovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola neologika tushunchasini ta’lim diskursi doirasida ilmiy asoslash, neologizmlarning paydo bo’lish omillari va ularni o’quv jarayoniga kiritish mezonlarini aniqlashni maqsad qiladi. Tadqiqotda konseptual-tahliliy va korpusga tayangan qiyosiy yondashuv qo’llandi. Natijalar neologizmlarni saralash, normallashtirish va metodik integratsiya modeli taklif etilishini ko’rsatadi.