YURAK MUSHAK TO’QIMASI: GISTOLOGIK TUZILISHI VA O’ZIGA XOS BELGILARI - Solijonov Dovutbek, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ushbu maqolada yurak mushak to‘qimasining gistologik tuzilishi, hujayraviy va morfologik xususiyatlari hamda ularni skelet va silliq mushak to‘qimalaridan ajratib turuvchi belgilar tahlil qilinadi. Yurak mushak to‘qimasining interkalyar disklar, tarmoqlanuvchi tolalar va mitoxondriyalar sonining ko‘pligi kabi xususiyatlari uning uzluksiz ritmik qisqarishini ta’minlaydi. Maqola real gistologik kuzatuvlar va ilmiy manbalarga asoslanadi.