ZAMONAVIY MEDIA DISKURSIDA ZAPUSK TILINING KOMMUNIKATIV FUNKSIYALARI - Nizomova Shahlo Sadriddin Qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Bugungi kunda media marketing sohasida yangi texnologiyalar, interaktiv platformalar va ijtimoiy tarmoqlarning keng ommalashuvi marketing kommunikatsiyalarining tubdan o‘zgarishiga olib keldi. Raqamli axborot oqimi, tezkor axborot yetkazish mexanizmlari, vizual va audial kontentlar orqali auditoriya bilan faol aloqalar o‘rnatish — bularning barchasi zamonaviy media marketingning asosiy xususiyatlarini belgilab beradi. Ushbu o‘zgarishda kommunikativ mexanizmlar, ayniqsa, zapusk tilining vazifalari va ahamiyati alohida o‘rin tutadi. Zapusk tili marketing strategiyalarining bosqichma-bosqich amalga oshirilishi, brend va iste’molchi o‘rtasida bog‘lanish o‘rnatish, auditoriya e’tiborini o‘ziga jalb qilish, mahsulot yoki xizmatni bozorga muvaffaqiyatli chiqarilishida asosiy kommunikativ vosita hisoblanadi.