RAQAMLI MEDIA DISKURSIDA ZAPUSK TILINING LINGVISTIK XUSUSIYATLARI - Nizomova Shahlo Sadriddin Qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Raqamli media dunyosida til va uning muayyan uslublari doimiy ravishda o‘zgarib, rivojlanib bormoqda. Har bir texnologik taraqqiyot bosqichi, ijtimoiy tarmoqlarning keng faoliyati, yangi axborot platformalarning paydo bo‘lishi hamda real-virtual kommunikatsiya muhitidagi o‘zgarishlar tilga alohida ta’sir ko‘rsatadi. Hozirgi zamonda zamonaviy media — internet resurslar, ijtimoiy tarmoqlar, mobil ilovalar, onlayn nashrlar faqatgina dastlabki auditoriyani emas, balki turli yosh, kasb, qiziqishga ega bo‘lgan foydalanuvchilarning muayyan til tuzilmasini ham shakllantirmoqda. Shu bilan birga, har bir media rezidentining til kompetensiyasi, axborotni qayta ishlash va uni ifodalash darajasi o‘ziga xos bo‘lib, zamonaviy kommunikatsiyada o‘ziga xos tilga bo‘lgan ehtiyoj va qiziqish bilan birga, yangi til texnologiyalarini ham yuzaga keltiradi.