SHAXSLARDA DEVIANT XULQ-ATVORNI YUZAGA KELISHI VA UNI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK MUAMMOLARI - Mavlonova Nargiza O‘ktamjon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada deviant xulq-atvorning yuzaga kelish sabablari, uning shaxs rivojlanishiga ta’siri hamda bartaraf etishning psixologik yo‘llari tahlil qilinadi. O‘quvchi va o‘smirlar orasida uchraydigan xulq og‘ishlarining ijtimoiy, oilaviy va psixologik omillari yoritilib, ularni oldini olish hamda korreksion ishlarni tashkil etishning samarali usullari bayon etiladi.