2022-2023 YILLARDA NOREVMATIK MIOKARDIT BILAN KASALLANGAN BOLALARNI UMUMIY XARAKTERISTIKASI - Qodirova Marhabo Miyassarovna,; Bobosharipov Shoabbos, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Samarqand viloyat ko‘p tarmoqli bolalar klinik markazining kardio-revmatologiya bo‘limida so‘nggi 2022-2023 yillar davomida NM bilan kasallangan  50 ta erta yoshdagi bemor  bolalarda klinik va elektrokardiografik tahlillarni o‘rgandik.Tekshiruv natijalari: shuni kursatdiki norevmatik miokardit bilan kasallangan 86% erta yoshdagi bolalar anamnezidan utkir respirator infeksiya bilan zararlangan.