XO’JALIK YURITUVCHI SUB’YEKTLARDA MOLIYAVIY HISOBOTLARNING XALQARO STANDARTLARGA MOSLIGINI OSHIRISH MASALALARI - Xolmatova Nodiraxon Quddusovna,; Joylovova Marjona Abdunazar qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada korxonalarda moliyaviy hisobotlarni xalqaro standartlarga mos ravishda yuritish zaruriyati, ularni joriy etishdagi muammolar va yechimlar tahlil qilingan. Xalqaro moliyaviy hisobot standartlari (MHXS)ning afzalliklari, ularning shaffoflik, taqqoslanish va investitsion jozibadorlikni oshirishdagi roli ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, O‘zbekiston korxonalarida MHXSni qo‘llash bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.