ZAMONAVIY TA’LIM MUHITIDA SHAXSNING “HAYOTIY KO‘NIKMALAR”INI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Bahodirova Madina Dostanovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim muhitida shaxsning “hayotiy ko‘nikmalar”ini rivojlantirish masalalari ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Hayotiy ko‘nikmalar shaxsning ijtimoiy moslashuvi, mustaqil fikrlashi, muammolarni hal etish, samarali muloqotga kirishish va emotsional barqarorligini ta’minlovchi muhim kompetensiyalar sifatida yoritiladi. Maqolada hayotiy ko‘nikmalar tushunchasining mazmuni, zamonaviy ta’lim muhitining o‘ziga xos xususiyatlari, shuningdek, ushbu ko‘nikmalarni shakllantirishning pedagogik tamoyillari va samarali metodlari keng tahlil etilgan. Muammoli ta’lim, loyiha metodi, rolli o‘yinlar, reflektiv yondashuvlar hayotiy ko‘nikmalarni rivojlantirishda muhim metodik vositalar sifatida asoslab berilgan.