QON IVISH MEXANIZMLARINING ZAMONAVIY TUSHUNCHALARI - Nurmatova M.A.,; Ernazarova Moxiya, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Qon ivish mexanizmlari va ularning regulyatsiyasini o‘rganish laborator tekshiruvlarsiz mumkin emas. Hozirgi kunga kelib, qon ivish jarayonida ishtirok etuvchi deyarli barcha omillar aniqlangan. Ularning birlamchi, ikkilamchi va uchlamchi tuzilmalari o‘rganilgan. Ushbu omillarning shakllanishi uchun mas’ul bo‘lgan genlar topilgan va deshifrlangan. Shu bilan birga, kundalik amaliyotda inson organizmidagi gemokoagulyatsiya holatini baholash ko‘pincha laborator usullar yordamida amalga oshiriladi, biroq bu usullar har doim ham mukammal emas.